ITU ESPRESSO TALK

Sådan navigerer du i de digitale økosystemer

348 views

No man is an island. Det gælder også for digitale løsninger, som næsten altid indgår i samspil med globale, digitale økosystemer. Lær hvad det betyder for din organisation i denne udgave af ITU ESPRESSO, når lektor ved Institut for Business IT, Jonas Valbjørn Andersen ser nærmere på mulighederne og begrænsningerne ved de globale, digitale økosystemer.

De fleste digitale løsninger fungerer i dag i tæt samspil med digitale økosystemer, som ligger uden for organisationens kontrol. Det være sig devices som iPhone eller Samsung, netværksudbydere som 3 og TDC, platforme som App Store og Google Marketplace eller services som Facebook, Gmail og Mobile Pay. Disse økosystemer skaber nye muligheder for organisationer i det strategiske arbejde med teknologi, blandt andet i forhold til skalerbarhed og fleksibilitet. Men det medfører også en række udfordringer, ikke mindst i forhold til afhængighed, kompleksitet og flydende organisatoriske grænser.

Hvordan navigerer man som it-leder i dette terræn? Første skridt er at løfte blikket fra de interne processer i organisationen og tænke innovation som en distribueret proces, der involverer meget bredere end it-afdelingen. Man skal både kunne navigere i det omskiftelige, digitale landskab og være i stand til at udvælge og skaffe sig adgang til de rigtige digitale økosystemer.

I denne ITU ESPRESSO talk belyser Jonas Valbjørn Andersen, lektor ved Institut for Business IT og underviser på https://www.itu.dk/efteruddannelser/master-i-it/master-i-it-ledelse-2020">Master i it-ledelse, mulighederne og begrænsningerne ved de globale, digitale økosystemer. Lyt med og få gode råd til, hvordan man som it-leder kan udnytte styrker og svagheder til fordel for sin organisation.