ITU ESPRESSO TALK

Hvad kan danske virksomheder lære af de globale tech hubs?

720 views
Udlandets innovationshotspots som Silicon Valley, Shanghai, Tel Aviv og Seoul er kendt for deres store koncentrationer af tech-virksomheder, startups, entreprenører, investorer, talentmasse, næsten ubegrænset vækst og tætte forbindelser mellem universitetsverdenen og erhvervslivet. Disse innovations- og iværksætterhovedstæder kan i vid udstrækning tilskrive deres succes en særlig systematisk tilgang til innovation.
 
Hvad kan danske små og mellemstore virksomheder, der skal agere på et globalt marked, lære af det? Kan danske virksomheder kopiere den systematiske tilgang?

Bliv klogere på, hvorfor det globale perspektiv på digital transformation er så essentielt for dansk erhvervsliv i denne ITU ESPRESSO talk med lektor og ansvarlig for ITU’s Master i IT-ledelse Lars Rune Christensen. I en samtale med moderator Pernille Enggaard forklarer Lars Rune Christensen, hvordan danske virksomhedsledere kan gør brug af den systematiske tilgang for at drive innovation og digital transformation. Desuden kommer Lars Rune Christensen ind på, hvordan FN’s verdensmål spiller en rolle i forhold til at tiltrække den mest kvalificerede arbejdskraft. 

Talken blev livestreamet tirsdag d. 26. januar 2021 kl. 14.00.

Speaker: Lars Rune Christensen

Lars Rune Christensen er lektor og ansvarlig for Master i it-ledelsesuddannelsen på IT-Universitetet. Hans forskning er fokuseret på it i organisatorisk praksis samt indfrielse af FN’s verdensmål igennem brug af informationsteknologi. Lars er leder af projektet ” ”Rohingya mHealth: Increasing Access to Healthcare for the Rohingya Community in the Refugee Camps in Bangladesh”, støttet af Novo Nordisk Fonden. Hans forskning er både analytisk og praktisk og rettet mod at informere design af it-systemer.

Moderator: Pernille Enggaard

Med en solid baggrund som business- og finansjournalist beskæftiger Pernille Enggaard sig indgående med alt fra økonomi og erhvervsliv til digitalisering, makrotendenser og it-drevet vækst. Hun er især kendt som vært på programmet Millionærklubben hos Euroinvestor (tidl. på Radio24Syv og TV2 News), hvor hun udforsker det globale erhvervsliv og de finansielle markeder sammen med analytikere, investorer og topchefer.
Pernille er derudover uddannet akademiøkonom fra CBS og har tidligere arbejdet som kommunikationsrådgiver for en række større danske virksomheder, skrevet for dagbladet Børsen og bidraget til en række bøger om digitalisering, bl.a. "Den Digitale Frontløber" fra Børsens Forlag.

Om ITU ESPRESSO

Kaffepausen der gør dig klogere. ITU ESPRESSO er IT-Universitetets nye online talk-serie henvendt til dig, der beskæftiger dig professionelt med digital transformation. Gennem en række live-streamede samtaler deler forskere og fagpersoner ud af deres viden i koncentrerede shots, som du kan nyde i din kaffepause. Vi zoomer ind på muligheder, udfordringer, tendenser og dilemmaer i feltet mellem it, ledelse og forretningsudvikling og kommer med gode råd til ledere af digitalisering på tværs af brancher og sektorer.

Med ITU ESPRESSO får du et skud ny viden og inspiration, som du kan tage direkte med videre i dit arbejde. Serveret rygende varm og frisk fra digitaliseringens frontlinje.