Study Programmes

Informationsmøde om enkeltfag foråret 2023

291 views

Se eller gense informationsmødet om ITU’s enkeltfagskurser fra d. 17. maj 2023.

Her kan du få inspiration til digital kompetenceudvikling og gode råd til, hvordan du kan højne din faglighed på det digitale område.

Hvad end du arbejder med organisatorisk innovation, dataanalyse, it-implementering eller bare gerne vil blive klogere på den digitale fremtid i din egen organisation, er der gode muligheder med ITU's enkeltfag.

Læs mere om ITU's enkeltfagskurser her.


Indhold

I løbet af arrangementet kan du høre Liselotte Lagerstedt, vejleder ved ITU Efteruddannelse, fortælle indledningsvis om ITU, ansøgning, finansiering og adgangskrav m.m.

Efterfølgende kan du høre en præsentation af enkeltfaget Digitalisering i det offentlige, der udbydes på masterniveau. Kurset undervises af lektor ved Forskningscenter for Offentlig IT, Christian Østergaard Madsen og Postdoc ved Forskningscenter for Offentlig IT, Søren Skaarup.

Du kan også blive klogere på enkeltfaget Jorden rundt på 4 dage: Digital transformation i et globalt perspektiv, der udbydes på masterniveau. Kurset undervises af lektor og linjeleder for ITU's Master i it-ledelse, Lars Rune Christensen.

Afslutningvis kan du høre en tidligere enkeltfagsstuderende fortælle om sine erfaringer med at læse kurset Digitalisering i det offentlige og det faglige udbytte, hun tog med sig fra kurset,.


Ansøgning om funding

Der er gode muligheder for at søge økonomisk støtte til ITU's enkeltfag. Erfaringsmæssigt kan der søges op til 50.000 pr. semester afhængig af fonden.  

For offentligt ansatte kan følgende fonde være værd at undersøge:

Statens kompetencefond (OBS: åbner for puljerne 7.2.23.)

Regionernes kompetencefond

Kommunernes kompetencefond

For privat ansatte kan Finanskompetencepuljen være værd at søge. Bemærk dog, at denne pulje giver tilskud til enkeltfag, men ikke til en hel masteruddannelse.


Hvorfor læse et enkeltfag på ITU?

I takt med den fortsatte digitalisering sker forandringer i organisationen i et hurtigere tempo. Derfor fører den digitale udvikling også til en stigende efterspørgsel efter mere specialiserede og tidssvarende digitale kompetencer på tværs af hele organisationen. Med IT-Universitetets enkeltfagskurser kan du styrke din digitale profil, få bedre greb om teknologiens anvendelsesmuligheder og blive klogere på det digitale landskab, du og din virksomhed befinder jer i.

I løbet af sommeren og efteråret 2023 udbyder ITU op mod 71 enkeltfag inden for en lang række digitale områder og på forskellige niveauer. Så hvad end du vil blive klogere på helt nyt område eller ønsker at gå i dybden med et specialiseret emne, kan du finde noget, der passer dig.

Alle kurser er forskningsforankrede og bygger på den seneste forskning og viden. Samtidigt er kurserne erhvervs- og praksisnære og trækker på best practice, konkrete cases og problemstillinger fra erhvervslivet.

ITU’s enkeltfagskurser løber typisk over enten 12 til 16 uger eller som seminarer fordelt på weekender eller hverdage. Du skal forvente at bruge ca. 8-10 timer om ugen pr. kursus af 7,5 ECTS inklusiv forberedelse, hvilket gør det muligt at følge et kursus sideløbende med  fuldtidsarbejde og familieliv.  

Læs mere om adgangskrav og priser og ansøgning her

Begrænset antal pladser efter først-til-mølle

ITU's  enkeltfagskurser udbydes som ledige pladser på master-, bachelor- og  kandidatuddannelsernes kurser. Kurserne har forskellige niveauer, så  hvad end du har lyst til at tage fat på et helt nyt område eller ønsker  at gå i dybden med et specialiseret emne, kan du finde noget, der passer  dig.

Hvis du ønsker at blive optaget på et bestemt kursus, anbefaler vi, at du søger hurtigst muligt, da pladserne fordeles efter  først-til-mølle-princippet.

Inspiration til efteruddannelse på ITU 

En anden vej til efteruddannelse på IT-Universitetet kan være en fuld masteruddannelse. Læs fx mere om vores Master i it-ledelse, der har åbent for ansøgninger indtil 22. maj 2023.

Du er velkommen til at kontakte os i ITU Efteruddannelse for sparring.


Summer University / sommerkurser som enkeltfag 

En række af IT-Universitetets enkeltfag kan også tages som Summer University kurser (det samme som sommerkurser). 

Disse kurser er for alle, og du behøver ikke allerede være indskrevet på ITU for at deltage. Summer University kurserne spænder over en række emner som fx kunstig intelligens, cybersikkerhed, datavisualisering, organisatorisk forandring og meget andet.  

Kurserne løber over to-fire uger, men har samme antal undervisningstimer som øvrige enkeltfagskurser på 7,5 ECTS. 

På den måde er ITU’s Summer University kurser mere intensive kursusforløb, hvor du i løbet af få uger får samme udbytte, som med et kursus der løber over et helt semester.

Ansøgningsfrist

Bemærk ansøgningsfristen for årets sommerkurser var d. 1. maj 2023. Du er dog stadig velkommen til at skrive til ITU Efteruddannelse, hvis du er interesseret i et kursus efter ansøgningsfristen. Så vil vi undersøge, om vi kan tage imod en ansøgning fra dig.

Gå til kursuskataloget og se hele udbuddet af ITU's enkeltfag og Summer University kurser.


Nyhedsbrev

Hvis du gerne vil holde dig ajour med kommende events og faglige arrangementer ifm. ITU's enkeltfag og øvrige efteruddannelsestilbud, er du også velkommen til at skrive dig op til ITU's nyhedsbrev for enkeltfag.


Har du spørgsmål?

Hvis du vil høre nærmere om oplæggene til Åbent Hus-arrangementet eller har spørgsmål til uddannelsen generelt, er du velkommen til at ringe eller skrive til os. 

Find vores kontaktoplysninger og træffetider her på itu.dk.