Events

Computerspil: Problem eller nyskabende kultur?

274 views
OBS: Der kan opleves lyd og billedeudfald i videoen.

Digitale spil er en fast del af medie- og kulturlivet, men vækker også bekymringer om afhængighed og moralsk forfald. Til eventet "Computerspil: Problem eller nyskabende kultur?", holdt onsdag den 11. september 2019, fortæller fire forskere fra ITU om deres seneste resultater indenfor samfund, køn, afhængighed og det gode liv i forhold til digitale spil:

Spillenes betydning for samfundsudviklingen // Espen Aarseth, professor på IT-Universitetet

Spil er avantgarde i forhold til mainstreamkulturen. Hør, hvordan spil gennem tiden har været på forkant med og formet den teknologiske og kulturelle udvikling.

Mere end afhængighed – forretningsmodeller og sociale dynamikker i digitale spil //
Rune Kristian Lundedal Nielsen, adjunkt, IT-Universitetet WHO vil gøre computerspilafhængighed til en officiel diagnose. Forskningen viser dog, at afhængighed ikke nødvendigvis er årsagen til, at nogle spiller meget. Computerspil handler for mange om fællesskab og socialt samvær – og det udnytter spilproducenterne til at skabe profit.

Computerspil som kønspolitisk kampplads // Ida Kathrine Hammeleff Jørgensen, ph.d.-studerende, IT-Universitetet
Mange forbinder computerspil med hårdtpumpede muskelmænd og barmfagre sexobjekter. Derfor er det heller ikke overraskende, at spil er genstand for en kønspolitisk debat, hvor fronterne er trukket skarpt op. Bliv klogere på debatten om kønsfremstilling i computerspil.

Computerspil og det gode liv // Miguel Sicart, lektor, IT-Universitetet
Hvilken rolle har digitale spil i jagten på det gode liv? Den nye opmærksomhedsøkonomi kræver en ny form for dannelse, hvis vi vil undgå selv at blive til produkter.