Events

KUNSTIG INTELLIGENS - PÅ VEJ MOD APOLALYPSEN?

1,057 views
Er computere på vej til at blive klogere end os mennesker? Og er der en reel fare for, at de vil udslette os? Kom til Forskningens Døgn på ITU og bliv klogere på, hvad der er op og ned i debatten om kunstig intelligens.

Vi kender alle science fiction-historierne, hvor computere bliver intelligente og beslutter sig for at udrydde menneskeheden. Men hvor realistisk er det scenarie egentlig?

I teknologikredse taler man om singulariteten som det tidspunkt, hvor computerens intelligens overhaler menneskets fatteevne – med dystre konsekvenser til følge. Folk som Stephen Hawking, Elon Musk og Bill Gates advarer om, at teknologien risikerer at løbe løbsk, og opfordrer til varsomhed.

Men hvor tæt er vi på, at det sker – og er det overhovedet teknisk muligt? Hvor langt er udviklingen inden for kunstig intelligens i dag, og hvilke fordele og ulemper tilbyder den på kort og lang sigt?

Bør vi tøjle udviklingen for at undgå fjendtlige, superintelligente computere i fremtiden, eller skygger skrækscenarierne i virkeligheden bare for mere konkrete problemer i nutiden?

Vi luger ud i myterne og tager den eksistentielle teknologidebat, når vi inviterer til Forskningens Døgn 2019 på IT-Universitetet.

I denne video kan du høre to forskere med vidt forskellige synspunkter på spørgsmålet om kunstig intelligens:

Thore Husfeldt, lektor på IT-Universitetet i København og ekspert i algoritmer.

Olle Häggström, professor i matematisk statistik ved Chalmers University of Technology og medlem af The Royal Swedish Academy of Sciences.

Moderator: Christiane Vejlø